Parkeren in Hoogeveen: Alles Wat Je Moet Weten

Hoogeveen is een charmante stad in het hart van Drenthe die bezoekers trekt met zijn mooie natuur, gezellige winkels en levendige evenementen. Of je nu een inwoner bent of een bezoeker, een belangrijk aspect om rekening mee te houden tijdens je bezoek aan Hoogeveen is parkeren. In dit blogartikel bespreken we alles wat je moet weten over parkeren in Hoogeveen, van de beste parkeerlocaties tot tips om het meeste uit je parkeertarief te halen.

Parkeergarages en -terreinen

1. Parkeergarage De Tamboer

Gelegen in het centrum van Hoogeveen, biedt Parkeergarage De Tamboer een uitstekende locatie voor iedereen die de binnenstad wil verkennen. Het is ideaal gelegen nabij winkelstraten, restaurants en het theater. De parkeergarage is modern en goed verlicht, wat bijdraagt aan een gevoel van veiligheid.

  • Adres: Tamboerpassage 1
  • Openingstijden: Maandag-zaterdag 07:00-23:00, zondag 11:00-18:00
  • Tarief: €2 per uur, max. dagtarief €15

2. Parkeergarage Schutstraat

Deze parkeergarage bevindt zich eveneens in het centrum en is een uitstekende keuze voor mensen die dicht bij de winkels en horeca willen parkeren. Het is een ruime parkeerplaats met voldoende plekken, zelfs op drukke dagen.

  • Adres: Schutstraat 3
  • Openingstijden: 24/7 geopend
  • Tarief: €1,50 per uur, max. dagtarief €10

3. P+R Stationsplein

Reis je met de trein naar Hoogeveen? Dan is de P+R-locatie aan het Stationsplein een handige optie. Hier kun je je auto veilig parkeren en eenvoudig overstappen op het openbaar vervoer. Het is ook een goede keuze voor degenen die lange tijd parkeren nodig hebben.

  • Adres: Stationsplein 2
  • Openingstijden: 24/7 geopend
  • Tarief: €1 per uur, max. dagtarief €8

Gratis Parkeren

1. Evenemententerrein Bentinckspark

Bentinckspark ligt iets verder van het stadscentrum, maar biedt gratis parkeermogelijkheden. Dit terrein is ideaal voor bezoekers van sportevenementen en grote bijeenkomsten. Vanaf hier is het ongeveer 10-15 minuten lopen naar het centrum van Hoogeveen.

  • Adres: Sportveldenweg 5
  • Openingstijden: 24/7 geopend
  • Tarief: Gratis

2. Winkelcentrum De Weide

Winkelcentrum De Weide biedt ook gratis parkeergelegenheid voor bezoekers van de winkels. Hoewel het niet direct in het centrum ligt, is het een goed alternatief voor degenen die bereid zijn een stukje te lopen of de bus te nemen naar het centrum.

  • Adres: De Weide 20
  • Openingstijden: 24/7 geopend
  • Tarief: Gratis

Blauw Zones

In sommige gebieden van Hoogeveen geldt een blauwe zone. Dit betekent dat je hier met een blauwe parkeerschijf gedurende een beperkte tijd gratis kunt parkeren. De maximale parkeerduur varieert per locatie, meestal tussen de één en twee uur. Zorg ervoor dat je altijd je parkeerschijf goed zichtbaar achter de voorruit plaatst om een boete te vermijden.

1. Centrumgebied

In het centrum van Hoogeveen zijn diverse blauwe zones waar je kort kunt parkeren voor bijvoorbeeld een snelle boodschap of een kop koffie.

  • Maximale parkeerduur: 2 uur
  • Tijden: Maandag-zaterdag 09:00-18:00, koopavond tot 21:00 (zondag gratis)

2. Ziekenhuis Bethesda

Rondom het Bethesda Ziekenhuis vind je ook blauwe zones, handig voor bezoekers en patiënten die geen langdurig ziekenhuisbezoek hebben.

  • Maximale parkeerduur: 1 uur
  • Tijden: Maandag-zaterdag 08:00-18:00 (zondag gratis)

Elektrisch Laden

Voor bestuurders van elektrische voertuigen biedt Hoogeveen verschillende laadpunten verspreid door de stad. Hier zijn enkele handige locaties:

1. Laadpunt De Tamboer

Gelegen in de Parkeergarage De Tamboer, kun je hier je elektrische voertuig opladen terwijl je geniet van het stadscentrum.

  • Adres: Tamboerpassage 1
  • Tarief: Normaal parkeertarief + laadtarief van €0,30 per kWh

2. Laadpunt Stationsplein

Dit laadpunt bevindt zich bij de P+R-locatie aan het Stationsplein, ideaal voor forenzen.

  • Adres: Stationsplein 2
  • Tarief: Normaal parkeertarief + laadtarief van €0,30 per kWh

3. Publieke Laadpalen

Verspreid door de stad vind je verschillende publieke laadpalen, vaak in de buurt van winkelcentra en andere voorzieningen. Gebruik apps zoals Plugsurfing of Chargemap om de dichtstbijzijnde laadpaal te vinden.

Tips voor Efficiënt Parkeren

1. Gebruik Parkeerapps

Er zijn verschillende parkeerapps beschikbaar waarmee je gemakkelijk een parkeerplaats kunt vinden en betalen. Apps zoals Parkmobile en ANWB Onderweg zijn handig om vooraf een plekje te reserveren en betalen gaat makkelijk via je telefoon.

2. Vermijd Piekuren

Probeer indien mogelijk piekuren te vermijden. Vooral op zaterdagen en tijdens evenementen kan het erg druk zijn in het centrum. Vroeg in de ochtend of later in de avond zijn vaak rustiger tijden om een parkeerplek te vinden.

3. Controleer de Parkeertijden

Zorg ervoor dat je altijd goed op de borden kijkt voor de geldende parkeertijden en voorwaarden. Dit voorkomt onnodige boetes en zorgt ervoor dat je precies weet waar je aan toe bent.

4. Carpoolen

Overweeg om te carpoolen met vrienden of familie als je naar een evenement gaat. Dit bespaart niet alleen op parkeerkosten, maar vermindert ook de druk op de beschikbare parkeerplaatsen.

Conclusie

Of je nu een dagje gaat winkelen, een evenement bezoekt of gewoon een ritje naar Hoogeveen maakt, goed parkeren is essentieel om het meeste uit je bezoek te halen. Met een breed scala aan parkeergarages, gratis parkeeropties en handige tips, ben je goed voorbereid voor je volgende trip naar deze prachtige stad.

Verken de kracht van lokale reclame voor jouw bedrijf!

Ontdek hoe lokale reclame de groei van jouw bedrijf kan stimuleren door je onder te dompelen in deze boeiende wereld.

Verken Onderwerpen

Verken de kracht van lokale reclame voor jouw bedrijf!

Ontdek hoe lokale reclame de groei van jouw bedrijf kan stimuleren door je onder te dompelen in deze boeiende wereld.

Gerelateerde Artikelen

Ontdek artikelen die relevant zijn voor jouw interesses