Wat te doen in Hoogeveen: Ontdek de Hoogtepunten van Deze Drentse

Gelegen in het hart van Drenthe, biedt Hoogeveen een mix van cultuur, natuur en avontuur. Of je nu een dagje weg plant, een weekendje wilt verblijven of langer wilt genieten van deze charmante stad, er is altijd wel iets te doen. In deze blogpost geven we je een overzicht van de leukste activiteiten en bezienswaardigheden in Hoogeveen.

Nationaal Park Dwingelderveld: Natuurschoon en Avontuur

Op korte afstand van Hoogeveen ligt het prachtige Nationaal Park Dwingelderveld. Dit park is het grootste natte heidegebied van West-Europa en een paradijs voor natuurliefhebbers. Je kunt hier wandelen, fietsen en zelfs paardrijden.

Aanrader: Maak een wandeling over het Boswachterspad Dwingelderveld. Deze 8 kilometer lange route neemt je mee door uitgestrekte heidevelden, bossen en langs vennetjes. Vergeet niet je verrekijker mee te nemen, want je kunt hier veel wilde dieren spotten, zoals reeën en bijzondere vogelsoorten.

Veenpark: Terug in de Tijd

In het Veenpark in Barger-Compascuum, vlakbij Hoogeveen, stap je terug in de tijd. Dit openluchtmuseum toont het leven in de veengebieden rond 1900. Je kunt er oude huisjes bekijken, ambachten zien en een ritje maken met een authentieke veentrein.

Tip: Plan je bezoek tijdens een van de demonstratiedagen, wanneer oude ambachten tot leven komen. Het is een leerzame ervaring voor jong en oud.

De Tamboer: Kunst en Cultuur

Voor liefhebbers van theater, muziek en kunst is De Tamboer een must-visit. Dit cultuurcentrum biedt een breed scala aan voorstellingen, van cabaret en toneel tot concerten en dansvoorstellingen.

Probeer: Check de agenda van De Tamboer voor je bezoek en boek tickets voor een voorstelling die je aanspreekt. De gezellige sfeer en het diverse programma zorgen gegarandeerd voor een leuke avond uit.

Winkelen en Eten in het Centrum

Hoogeveen heeft een gezellig stadscentrum met een gevarieerd winkelaanbod. Van grote winkelketens tot unieke boetiekjes, je vindt hier alles wat je nodig hebt. Na het winkelen kun je genieten van een maaltijd in een van de vele restaurants en cafés.

Favoriet: Bezoek de Hoofdstraat voor een ontspannen winkelmiddag. Neem daarna plaats op een terrasje bij het Kruis of geniet van een diner bij een van de lokale eetgelegenheden, zoals Brasserie ’t Zusje.

Het Spaarbankbos: Ontspanning en Recreatie

Het Spaarbankbos is een geliefd recreatiegebied net buiten Hoogeveen. Dit bos biedt diverse wandel- en fietsroutes, een speeltuin en picknickplaatsen. Het is de ideale plek voor een dagje uit met het hele gezin.

Aanbevolen: Maak een wandeling langs de blauwe route van ongeveer 5 kilometer. Sluit de dag af met een picknick of bezoek het pannenkoekenrestaurant in de buurt.

Museum de 5000 Morgen: Lokaal Erfgoed

Dit museum vertelt het verhaal van Hoogeveen en omgeving. Het museum is gevestigd in een monumentale boerderij en biedt inzicht in de geschiedenis van de streek, van de prehistorie tot de moderne tijd.

Must-see: De tentoonstelling over de veenontginning en de opkomst van de turfvaart is zeer interessant. De interactieve displays maken het ook leuk voor kinderen.

Recreatiegebied Schoonhoven: Waterpret en Meer

Op warme dagen is Recreatiegebied Schoonhoven de place to be. Dit gebied heeft een grote zwemvijver met zandstrand, speeltoestellen en grasvelden om te zonnebaden. Daarnaast zijn er mogelijkheden om te vissen en te wandelen.

Probeer: Huur een waterfiets of SUP-board voor een actieve middag op het water. Voor de kleintjes is er een speciale kinderzwemzone waar ze veilig kunnen spelen.

Fietsen door het Drentse Landschap

Hoogeveen is een uitstekende uitvalsbasis voor fietstochten door het prachtige Drentse landschap. Er zijn tal van fietsroutes die je langs pittoreske dorpjes, heidevelden en bossen leiden.

Favoriet: De Drentse Fietsvierdaagse, een jaarlijks evenement waarbij je vier dagen lang kunt genieten van de mooiste fietsroutes in de regio. De routes variëren in lengte, dus er is voor ieder wat wils.

Het Reestdal: Rust en Natuur

Op de grens van Drenthe en Overijssel ligt het schilderachtige Reestdal. Dit gebied staat bekend om zijn kronkelende riviertje de Reest, mooie wandelpaden en eeuwenoude boerderijen.

Aanbevolen: Wandel de Reestdalroute van 10 kilometer. Begin je tocht bij bezoekerscentrum De Wheem en volg de route langs de Reest. Onderweg kom je langs diverse punten waar je meer leert over de geschiedenis en natuur van het gebied.

Evenementen en Markten

Hoogeveen organiseert het hele jaar door diverse evenementen en markten. Van braderieën en jaarmarkten tot muziekfestivals en sportevenementen, er is altijd wel iets te beleven.

Tip: Bezoek de Hoogeveense Markt op zaterdag voor verse producten, kleding en snuisterijen. Het is de perfecte plek om lokale specialiteiten te proeven en souvenirs te kopen.

Conclusie

Hoogeveen is een veelzijdige bestemming met voor ieder wat wils. Of je nu houdt van natuur, cultuur, winkelen of ontspanning, deze Drentse stad biedt het allemaal. Plan je volgende bezoek en ontdek zelf waarom Hoogeveen zo’n geliefde plek is.

Verken de kracht van lokale reclame voor jouw bedrijf!

Ontdek hoe lokale reclame de groei van jouw bedrijf kan stimuleren door je onder te dompelen in deze boeiende wereld.

Verken Onderwerpen

Verken de kracht van lokale reclame voor jouw bedrijf!

Ontdek hoe lokale reclame de groei van jouw bedrijf kan stimuleren door je onder te dompelen in deze boeiende wereld.

Gerelateerde Artikelen

Ontdek artikelen die relevant zijn voor jouw interesses